Jan Grarups foredrag

For krigsfotograf Jan Grarup er fotojournalistikken, det værktøj som fungerer bedst og mest effektivt, når de barske historier skal fortælles og formidles. Glæd dig til et enestående indblik i hans fotografering og fortælling gennem spændende og inspirerende foredrag.

foredrag

Folkemordet i Rwanda

En rejse ind i Jans eget mareridt! Dette Jan Grarup foredrag er fortællingen om folkemordet i Rwanda i 1994, forsoningen og genrejsningen af et land. En personlig fortælling om et land og de ar, det satte, samt Jans PTSD, som blev grundlagt dér.

Folkemordet og dets tragiske begivenheder kostede 800.000 mennesker livet på blot 100 dage. Jan har i flere årtier rejst hele verden rundt med sit kamera for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer - folkemordet i Rwanda er ét af tilfældene. Med ord og billeder vil Jan fortælle den historie, som ofrene i Rwanda ikke selv kan.

foredrag

Hvor jernkorsene gror

I dette Jan Grarup foredrag tager han os med helt ind bag facaden. Fra han som ung fotograf dækker sin første konflikt, over sit misbrug af alkohol og stoffer, diagnosticeringen med PTSD og livet som ene forældre for tre børn efter ekskones død til en verden som prisvindende international krigsfotograf. Foredraget er en tour de force, med dybt personlige historier og private billeder, der aldrig tidligere er blevet vist, af en af verdens bedste krigsfotografer.

foredrag

Then there was silence.

I dette foredrag tager Jan Grarup os med ind i bogværket: ”And then there was silence”. Bogen er et fotografisk monument over Jans årtier lange arbejde som fotograf i nogle klodens absolutte krisezoner.

Foredraget er højst personligt og absolut aktuelt og Jan giver tilhørerne et sjældent indblik i de mange timers arbejde, der er gået forud for bogen. Hvordan han har fotograferet, udvalgt og skabt æstetik i en bog, der viser nogle af de værste sider af verden, men samtidig også indeholder glimt af håb og nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber som overlevelse, omsorg og kærlighed.

Den 4 kg. tunge crowdfundede bog, er blevet både mørk, tankevækkende, lægger op til refleksion, og bærer en skønhed. Det mener vi også dette Jan Grarup foredrag vil gøre.

foredrag

Mærket for livet

Jan Grarup fortæller i sin seneste bog "Mærket for livet" om Livgarden i Afghanistan. “Mærket for Livet” er historien om livgardens tatoveringer og menneskerne bag dem. Jan tilbragte tid sammen med kompagniet i Afghanistan som led i arbejdet med fotobogen.

I foredraget vil Jan fortælle om sine billeder, tilblivelsen af bogen og hans personlige beretning om sit arbejde som fotograf. Jans foredrag bærer præg af hans hudløse ærlighed, hvor han ikke lægger skjul på, at han har måtte betale en høj pris for at kunne dokumentere fra verdens skyggesider.

Jan har en fortid med misbrug, og har fået konstateret posttraumatisk stress. Som vidne til folkemord, hungersnød og krig, har han betalt en høj pris, men vigtigheden i hans arbejde afspejles i hans billeder. Når man lytter til hans fortællinger, kan man ikke andet end at blive rørt. Jan beder ikke sit publikum om at vælge side i konflikterne, men blot at åbne øjnene for det man helst ikke vil se.

Jan Grarup

kontakt jan grarup

Er du interesseret i et foredrag af krigsfotograf Jan Grarup? Han har i flere årtier rejst verden rundt for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer.